perjantai 30. lokakuuta 2015

Jos olisi aina kesä



Millainen olisi suomalainen kulttuuri jos Suomessa olisi aina kesä? Olisivatko ihmiset positiivisempia ja sosiaalisempia? Olisiko heidän olotila enemmän onnellisempi ja iloisempi verrattuna nykyiseen negatiivisuuden, pessimistisyyteen ja kateellisuuteen. Vähentäväisitkö ihmiset alkoholin kulutusta koska ei tarvitse viettää kylmiä talvi-iltoja sohvalla punaviiniä juoden vai lähtisikö se nousuun koska pääsisi käytännössä aina terassille huurteiselle kun vain olisi mahdollista. 

Mietin itse, kuinka äärettömän helppoa elämä olisi ilman talvea. Kuinka paljon vähemmän ihminen omistaisi tavaraa, koska emme tarvitsisi mitään talvikamppeita. Ei tarvitsisi stressata auton talvirenkaista ja lämmityslaitteista, sähkölaskut pysyisivät inhimillisen pienenä eikä tarvitsisi hommata polttopuita ja lämmittää takkaa. Lisäksi epäilen, että jokaisen meidän vaatevarasto pienenisi ainakin puolella. Talvivaatteet vievät yllättävän paljon tilaa. Ja miettikää paljonko säästäisimme rahaa, jos näitä talvivarusteita ei tarvitsisi ikinä ostaa. 

Mutta toisaalta elämä ei olisi lainkaan niin rikasta jos ilmasto olisi ympäri vuoden samanlainen. Ehkä emme osaisi arvostaa jatkuvaa kesää eikä se tuntuisi niin hienolta. Talvessa on myös hyviä asioita kun niistä osaa nauttia. Monet rakastavat talviharrastuksia, mutta meille toisille taas talvi tuo rajoitteita omiin harrastuksiimme.

En oikein osaa itse määrittää mistä vuodenajasta pidän eniten. Pyrin ottamaan ilon irti jokaisesta ja nauttimaan niistä omalla tavallaan. Esimerkiksi urheilullisesti keskityn lenkkeilyyn kun on hienot ilmat, ja talvisin treenaaminen painottuu enemmän kuntosalille.

Keväällä nautin lisääntyneestä valon määrästä ja heräilevästä luonnosta.
Se tunne on hieno, että tietää kohta kesän tulevan. Kesällä pyrin nauttimaan ulkoilusta mahdollisimman paljon. Haluan tehdä myös kaikkea kivaa, koska syksyisin/talvisin kaikki hengaavat vain kotona ja vetäytyvät koloihinsa möllöttämään. Syksystä pidän myös paljon. Todella kaunista aikaa kun lehdet ovat värikkäät ja aurinko paistaa. Pidän syksyisin lenkkeilystä värikkäässä metsässä. Talvi on ehkä se mistä pidän vähiten, koska olen armoton vilukissa. Pyrin kuitenkin nauttimaan Joulusta, pienestä pakkasesta ja lumesta. Silloin on kiva myös istua takkatulen ääressä viltin alla lämmittelemässä tekemättä mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti