sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Mitä jäi käteen elämästä 22-vuotiaana?


Haluan tehdä pienen postauksen siitä, että mitä elämässäni on tapahtunut viime vuoden aikana ollessani 22-vuotias. Mitä opein ja missä menin nokilleni? Näitä pohtimisia on mukava lukea jälkeenpäin, uskoisin.

Toisinaan tekee ihan hyvää miettiä omaa henkistä tilaansa, oletko tasapainossa ja mitä kannattaisi kehittää. Olen tajunnut lähiaikoina, että itsensä tutkiminen on sellainen asia, jota jokaisen tulisi pohtia. Miksi käyttäydyn näin kun käyttäydyn, ja mistä se juontaa juurensa? Kun oppii tuntemaan oman ajatusmaailmansa ja käyttäytymismallit niin on paljon helpompi elää itsensä kanssa tyytyväisesti yhteisymmärryksessä. On hienoa tietää ja tajuta, että mitä kaipaa elämäänsä ja mitä ei.

22-VUOTIAANA OPEIN, ETTÄ..

.. En voi matkustaa itseesi kenenkään muun avulla. Minun on omin avuin opittava tuntemaan itseni - riippumatta ulkopuolisista tekijöistä.
.. En voi rakentaa elämääni kenenkään muun varaan. Minun on pystyttävä olemaan onnellinen myös ilman muita ihmisiä. Toki perhe ja ystävät ovat minulle ehdottoman tärkeitä, mutta toisinaan tulee hetkiä jolloin on pärjättävä omillaan.
.. Toisinaan tärkeät ystävät jäävät taakse ja lähtevät elämästäsi. Jos he tekevät sen ilman selitystä, se on todella rankkaa. Sinun on kuitenkin jatkettava matkaasi eteenpäin.
.. Että kuukaudet ja vuodet muuttavat elämääni. Joskus nämä asiat voivat olla kiinni myös päivistä. Tänään voi olla asiat toisin kuin huomenna. Mikään ei pysy ennallaan koko elämääsi.
.. On opittava laittaa vanha ovi kiinni kun sen aika on; ja luottaa tulevaan, että uusi ovi tuo mukanaan jotain uutta ja erilaista.
.. Toiset ihmiset kulkevat mukanani vain hetken, uskon silti että heillä oli elämässäni jokin tarkoitus. Ehkä saattaa minut pisteestä toiseen, ja sitten onkin jo aika päästää irti.
.. Jos pystyt vaikuttamaan omiin ihmissuhteisiisi - vaikuta, mutta jos et - päästä irti äläkä vello niissä. On asioita, joille et voi mitään ja olet kaiken voitavasti tehnyt.
.. Vanhoista asioista tulee oppia, jotta samoja virheitä ei tee uudelleen.
.. Ilman tekemiäni virheitä ja asioita en olisi tässä - enkä olisi se, kuka olen nyt.
.. Kokemukset, menetykset, onnistumiset - kaikki kasvattaa sinua ihmisenä.
.. Ei saa kantaa kaunaa, vaan pitää osata anteeksi. On raskasta vihata jotain ja se vie turhaan omaa energiaa. Ennemmin jatkaa matkaa ja keskittyy elämän hyviin asioihin, kuin laittaa voimavarojaan negatiivisiin asioihin.
.. Menneet ovat menneitä.
.. Irtipäästäminen saa olon kevyemmäksi ja poistaa taakan hartioilta.
.. Pitää elää hetkessä; ei tiedä mikä päivä on viimeinen. Se hetki voi tulla yllättäen, jolloin asiat eivät ole entisellään.
.. Pitää olla läsnä tässä hetkessä, ja ennemmin miettiä tulevaisuutta kuin murehtia menneisyyttä.
.. Ei saa murehtia asioita joihin et voi vaikuttaa. Sen sijaan pitää keskittää voimavarat asioihin, joita pystyy muuttamaan omalla panoksellaan.
.. Kannattaa tutustua itseesi, ja vielä parempi jos rakastut itseesi. On helpompi olla itsensä kanssa hyvissä väleissä, sillä olet ainoa ihminen jota et pääse karkuun juoksemalla. Hyvä suhde itseensä on kaiken A ja O.
.. Ei saa antaa muiden määrittää kuka olet - se pitää määrittää itse. Toiset voivat kuvitella tietävänsä kuka olet, mitä ajattelet tai haluat. Tiedät sen kuitenkin parhaiten itse.
.. Ei saa ikinä antaa toisten ihmisten laittaa sanoja suuhusi tai ei pidä tehdä mitään, koska muut niin haluavat. Ei saa antaa muiden siis pompotella, vaan oma tahto on löydyttävä.
.. Pitää seurata unelmiaan ja toteuttaa haaveitaan. Siitä onnellisesta elämästä on kyse.
.. Ei saa suorittaa, pitää nauttia ja elää.
.. Elän vain kerran.
.. Kun jokin ovi sulkeutuu, tulee elämään yleensä jotain uutta ja erilaista jos sille antaa mahdollisuuden.
.. On tärkeä löytää intohimo jotain asiaa kohtaan, esimerkiksi jokin harrastus josta nautit täysin rinnoin.
.. Arjen ilot ovat niitä elämän suurimpia iloja - ne on helppo saavuttaa ja takaa tyytyväisen elämän. Tämä on asia, johon pystyt vaikuttamaan omalla asenteellasi.
.. On tärkeä vaalia parisuhdetta sekä ystävyys- ja perhesuhteita.
.. Huonoista ystävyyssuhteista kannattaa päästää irti, niistä jotka eivät jostain syystä palvele sinua enää.
.. Pystyt aina jollakin tapaa kehittymään lisää, vaikka aina siltä ei tunnu.
.. Joitakin asioita pystyy muuttamaan. Muutos on toisinaan hyvästä.
.. Pitää uskaltaa poistua mukavuusalueeltaan, jotta saavuttaa elämässä uusia asioita.
.. On pyrittävä olemaan hyvä ihminen ja aina oma itsensä - itseään ei saa hävetä.
.. Itsensä löytäminen ja ymmärtäminen on mahtava asia!
.. Raha ei ole tärkeintä - vaan asiat joita ei voi mitata rahassa.
.. Hyvien asioiden eteen kannattaa nähdä vaivaa; se kantaa aikanaan tulosta.
.. Älä murehdi asioita, joita et voi muuttaa. Sen sijaan keskity niihin, joihin voit vaikuttaa. Päästä niistä irti, joille et mitään enää voi. 

TULEVALTA VUODELTA TOIVON..

♥♥ Rakkautta
♥♥ Motivaatiota opiskeluun ja opinnoissa pärjäämistä
♥♥ Oman alan kesätyöpaikkaa
♥♥ Että perheeni ja ystävät pysyvät terveinä ja ovat onnellisia
♥♥ Tahdon harrastuksen, josta pidän ja jota pystyn/jaksan säännöllisesti harrastaa; toivon itselleni liikunnallista kehittymistä
♥♥ Onnellisuutta, terveyttä, tyytyväisyyttä, itsensä kehittämistä
♥♥ Iloisia päiviä enemmän kuin surullisia
♥♥ Että kaikki on hyvin
♥♥ Että maailma olisi hieman parempi paikka elää
♥♥ Arjen pieniä iloja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti