torstai 12. marraskuuta 2015

Lehtikaalikeitto


Vau. Eikö näytä hyvälle? Valitettavasti minun on todettava, että en ole aivan täysin varma mausta koska olin juuri tällöin flunssassa enkä maistanut juuri mitään. Epäilen kuitenkin, että jos pitää kaalikeitosta niin saa tämänkin kurottua kurkustaan alas. Minä ainakin siis uskon, että se oli ihan hyvää.

Ostin tuossa taannoin lehtikaalia, koska media on paljon kirjoitellut erilaisten vihersmoothieiden terveellisyydestä. Yritin lehtikaalin avulla saada sellaisen luotua, mutta tekemisen tasolle jäi sillä siitä tuli aivan hirveää! Katsoin hieman erilaisia ohjeita netistä, ja lopulta tein sekotuksen oman maun mukaan.. Ilmeisesti minulla on hyvin huono maku, koska lopputulos oli aika järkyttävä (niin onkohan tuo keittokaan sittenkään syötävää..?). Laitoin sinne muistaakseni vettä, kurkkua, avokadoa ja itse lehtikaalia. Alhaalla näette kuvan siitä, minusta se näyttää lähinnä oksennuksen ja pinaattikeiton sekoitukselle. Klömppiselle sellaiselle. Blenderini ei ihan pilkkonut palasia niin pieneksi, kuin olin toivonut. Niin, ja taisi tuonne sekaan banaaniakin sujahtaa.


Koska vihaan ruokahävikkiä yli kaiken, niin lehtikaalille oli keksittävä muuta käyttöä koska roskiin en sitä halunnut heittää. En jaksanut etsiä reseptejä netistä, vaan päätin yrittää laittaa sitä keittoon. Keitosta tuli ihan syötävää, parempaa kuin tämä yllä näkyvä sörsseli. Keitto oli kasvispohjainen täysin, sillä laitoin mukaan vain juureksia (porkkana, selleri, lanttu jne.). Kaikki meni mitä teinkin. Laitoin keittoon myös mausteita (ehkä jopa liian vähän), koska kaipasin siihen makua. En valitettavasti muista, mitä mausteita laitoin (ainakin aromisuolaa, paprikaa ja grillausmaustetta) sillä heitin niitä aika vapaalla kädellä. Kaikki keitto tuli kuitenkin syötä, eikä mitään heitetty pois. Suosittelen.

Keitto on muutenkin todella helppo ja hyvä ruoka esimerkiksi laihduttajalle tai painon ylläpitäjälle, sillä se on kaloripitoisuudeltaan kevyt koska sisältää paljon vettä ja kasviksia. Se on lisäksi helppo ja nopea tehdä. No itse kasvisten yms. kuutioimiseen ja pilkkomiseen menee oma aikansa, mutta niitähän saa nykyään myös suht edullisesti kaupan pakastealtaista. Toki kumarran ihmisille, jotka jaksavat tehdä koko keiton itse raaka-aineita käyttämällä. Tähän pyrin myös itse. Keitoista saa myös tehtyä juuri itselleen mieleisen, koska sinne voi laittaa yllättäviäkin ruoka-aineita tuomaan makua kunhan hieman jaksaa käyttää mielikuvitusta. Näin koleana ja kylmänä syksynä keitto on oiva vaihtoehto, että pysyy lämpimänä. Keitto on myös opiskelibudjetille sopivaa, ja sitä saa hyvin tuunattua myös esimerkiksi pakkaseen tulevia päiviä varten.

PS. Oletteko koittaneet laittaa keittoihin syödessänne raejuustoa? :) IHAN MAHTAVAA, kokeilkaas! Itse en kelpuuta enää jauhelihakeittoa tai juuri muutakaan ilman, että saan raejuustoa sekaan. Nams! Olen myös tartuttanut miehelleni tämän neuroosin, vaikka hänellä on ties mitä ennakkoluuloja ruokaa kohtaan (kuten ketsuppia ei voi laittaa riisiin, mutta makaroniin kyllä - sitä ei voi myöskään käyttää makkaran tai pihvin päällä, mutta vaikkapa lihapulliin joo..).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti